Skip links

Specialanpassade och snygga fönstermarkiser

Solskydd fönster – skaffa innan sommarhettan blir för stark

Fönstermarkiser – ett säkert vårtecken

Det är vår och du blir väckt av solens strålar som strömmar in genom fönstret. Du stiger upp ur sängen, tar en kaffe och tittar ut genom fönstret, men blir bländad av det starka ljuset. Solen som börjar kika fram ger en känsla av hopp och är ett löfte om den kommande sommaren, men ibland är solen ett störningsmoment och du skulle uppskatta den mer om du kunde reglera ljusinsläppet efter dina önskemål. 

Den enkla lösningen är ett vårtecken lika säkert som den återvändande solen – fönstermarkiser! Vi på Stockholm Glas och Solskydd har många års erfarenhet av att hitta rätt fönstermarkiser och installera dem till våra kunder i Stockholmsområdet. 

 

Fördelarna med fönstermarkiser

Varför ska man skaffa fönstermarkiser då? Den största fördelen är den smidiga användingen. Tänk dig att du sitter framför tv:n och solljuset hindrar dig att se skärmen, då är fönstermarkisen perfekt! Den kan snabbt fällas ut så att den täcker fönstret precis som du vill. Fönstermarkiser är också praktiska då de kan väljas som motoriserade vilket gör att du lätt kan reglera dem utifrån behov med en fjärrkontroll eller en app.

Fönstermarkiser är ett lite dyrare alternativ jämfört med andra solskyddslösningar, men ett självklart val om man vill ha ett prisvärt solskydd som kommer hålla i många år. Fönstermarkiser är ofta mer robusta och hållbara än exempelvis persienner, och de kräver också mindre underhåll. 

Fönstermarkiser är bra på att skapa en trevlig atmosfär i hemmet. Genom att justera markiserna kan man skapa olika nivåer av ljusinsläpp och därmed ändra stämningen i rummet. Detta kan vara särskilt användbart i sovrummet, där man kanske vill ha mindre ljus för att kunna sova bättre.

En annan fördel som många kanske inte tänker på är att fönstermarkiser kan hjälpa till att minska energikostnader genom att hindra solljuset från att värma upp rummet på sommaren. Detta leder till minskad användning av luftkonditionering och därmed lägre energikostnader. Fönstermarkiser kan också fungera som en typ av extra isolering för fönstren, vilket hjälper till att hålla rummen svalare på sommaren och varmare på vintern. Smart!

Solskydd fönster – skaffa innan sommarhettan blir för stark

Sätt din personliga prägel med fönstermarkiser

Fönstermarkiser är har en rik historia och är speciella på det sättet att du har en stor valfrihet i dess design. Du kan få dem att matcha ditt hus på ett mycket snyggt sätt, som ger liv åt husfasaden!

Att välja rätt typ av fönstermarkiser kan vara en utmaning. Du kanske vill ha unikt mönstrade och iögonfallande markiser? Eller några som är mer diskreta? Med hjälp av oss experter på Stockholm Glas och Solskydd kommer du hitta den perfekta lösningen.

Med vår mångåriga erfarenhet kan vi identifiera de mest lämpliga fönstermarkiserna, beroende på faktorer som vilken typ av fönster det är och befintlig arkitektur. Vi kan skräddarsy våra fönstermarkiser efter dina önskemål för att uppnå den mest optimala lösningen för dina fönster.

Vi tar hand om hela processen för dig, från rådgivning och produktion till leverans och montering, vilket ger dig en smidig och stressfri upplevelse. Dessutom erbjuder vi reparation av befintliga markiser om du skulle behöva det.

Så välkomna våren med fönstermarkiser och slipp krånglet med montering, överlåt det till oss! 

FAQ

Vad är en fönstermarkis?

En fönstermarkis är en typ av solskydd som monteras på utsidan av ett fönster och används för att reglera mängden ljus som släpps in i rummet. Den kan fällas ut eller in efter behov.

Varför fönstermarkiser?

Fönstermarkiser ger en smidig användning, kan hjälpa till att minska energikostnader och skapar ett trevligt ljusinsläpp i hemmet.

Vilken typ av fönstermarkiser ska jag välja?

Det beror på faktorer som vilken typ av fönster du har och befintlig arkitektur. Stockholm Glas och Solskydds experter hjälper dig att hitta den mest lämpliga lösningen för dina fönster.