Skip links

Lamellgardin – för att reglera ljusinsläppet

Lamellgardin – för att reglera ljusinsläppet

Är du på jakt efter den perfekta gardinen för det stora fönstret på ditt företag? Då behöver du inte leta längre! Lösningen heter lamellgardin och är ett utmärkt val då det är en både modern och funktionell gardin som effektivt reglerar insläppet av solljusLamellgardinen passar nästintill alla typer och storlekar på fönster, även de med sned över- eller nederkant.

Vi på Stockholm Glas och Solskydd har hjälpt många kunder med att hitta rätt lamellgardin för deras fönster, vi erbjuder många olika varianter och levererar direkt till dig i Stockholmsområdet. 

En modernare variant av persienn

Varför ska du välja just en lamellgardin då? Vad passar den till? Vare sig du vill reglera ljusinsläpp, avskärma ett rum eller minska insyn genom ett fönster gör våra lamellgardiner jobbet och är som gjorda för en kontorsmiljö då de är passar i större glaspartier.

En lamellgardin består av – precis som namnet antyder, en serie vertikalt fästa lameller sammanlänkade i en skena. Man kan likna en lamellgardin vid en vanlig persienn, men medan persiennen har horisontella lameller är lamellgardinen istället konstruerad vertikalt. Detta underlättar på många sätt, bland annat gör det lamellgardinen mycket lätt att rengöra.

Gardinens lameller kan enkelt med hjälp av en dragstång vridas 90 grader fram och tillbaka för att antingen reglera mängden solljus som släpps in, eller för att helt eller delvis avskärma fönstret från insyn. Istället för dragstång kan du beställa lamellgardiner med motorstyrning, vilket vi rekommenderar om du önskar extra smidig användning. Detta gör det mycket enkelt för dig att reglera solljuset och rummets miljö efter dina önskemål.

Lamellgardin – för att reglera ljusinsläppet

Reglera ljusinsläpp och förhöj inredning med en lamellgardin

Lamellgardiner är också lämpliga för stora glaspartier som finns i offentliga lokaler som köpcentrum, restauranger eller hotell. De ger ett elegant utseende samtidigt som de erbjuder ett reglerbart skydd för både insyn och solljus. Rätt inredning lyfter alltid ett rum och skapar en känsla av att någon tänkt till, lamellgardinen kan vara pricken över i:et som kompletterar lokalen.

Stockholm Glas och Solskydd erbjuder den takmonterade skenan på lamellgardinen i vitt eller natureloxerad aluminium och den kan vara upp till 600 cm bred. Den täcker både ditt fönster och dina färg-önskemål!

Vi bryr oss om att du blir nöjd och hjälper dig gärna med konsultation och rådgivning för att hitta de perfekta gardinerna för just dig. Vi är glada att kunna hjälpa till med våran mångåriga expertis och erfarenhet av solskydd, som man kan se på våra många positiva kundomdömen. Missa inte att vi erbjuder vi service och reparationer av ditt solskydd i Stockholm under vintern. Kontakta oss så hjälper vi dig med mer information och att hitta rätt lamellgardin: 

FAQ

Hur kan jag använda en lamellgardin?

En lamellgardin kan användas för att reglera ljusinsläpp, avskärma ett rum eller minska insyn genom ett fönster. Lamellerna kan vridas 90 grader fram och tillbaka för att stängas eller öppnas.

Vad är en lamellgardin?

En lamellgardin är en serie vertikalt fästa lameller länkade tillsammans i en skena. Den är liknande en vanlig persienn, men är konstruerad vertikalt istället för horisontellt.

Var kan jag köpa lamellgardiner?

Stockholm Glas och Solskydd erbjuder lamellgardiner i Stockholmsområdet, med leverans. Du kan köpa gardinens lameller i vitt eller natureloxerad aluminium och även beställa med motorstyrning.