Skip links

Solskydd fönster – skaffa innan sommarhettan blir för stark

Solskydd fönster – skaffa innan sommarhettan blir för stark

Härlig sommar med svalkande solskydd till dina fönster

Snart är sommaren äntligen här! Långa dagar, ledighet och sol – det finns mycket att se fram emot. Men med de varma dagarna kommer också risken för överhettade hus, något som kan göra vistelsen hemma mindre behaglig. Men oroa dig inte – det finns ett enkelt sätt att ta kontroll över temperaturen inomhus och göra sommaren mer njutbar.

Solskydd kanske inte är det första som dyker upp i huvudet när man tänker på sommaren, men faktum är att det kan vara avgörande för att du ska få en bekväm och sval inomhusmiljö under de varmaste dagarna. När solen skiner starkt och värmen tränger igenom fönstren kan det bli riktigt kvavt inne i huset. Genom att installera solskydd från Stockholm Glas och Solskydd kan du enkelt minska mängden solstrålar som släpps in i ditt hem och på så sätt hålla temperaturen behaglig.

 

Skaffa solskydd, spara pengar

Det smarta med solskydd, som många kanske inte tänker på, är att de – förutom att motverka överhettning – kan ha en betydande påverkan på dina energikostnader. Genom att minska solinstrålningen genom fönster kan solskydd minska mängden värme som tränger in i huset. Detta har en positiv effekt på energikostnaderna genom att minska behovet av att använda luftkonditionering eller fläktar för att hålla temperaturen på en behaglig nivå inomhus. Solskyddet fungerar sedan på omvänt sätt på vintern, det fungerar som ett extra isolerande lager för fönstret och håller därför lättare inne värmen och sparar pengar för uppvärmning. En engångskostnad såsom solskydd kan alltså spara pengar både sommar, vinter och de andra årstiderna. Året om helt enkelt!

Genom att investera i solskydd minskar du inte bara risken för överhettning i ditt hus. Det kan också skydda ditt hem mot de skadliga effekterna av solens UV-strålar, som kan bleka och skada dina möbler, golv och annan inredning. De flesta har en bokhylla hemma som står i solen och innehåller böcker vars ryggar blekts av solens strålar. Hur irriterande är inte det? Detta skulle enkelt ha undvikits genom att använda solskydd för fönstren.

 

Solskydd fönster – skaffa innan sommarhettan blir för stark

 

Vilken typ av solskydd är rätt för ditt fönster?

Det finns många olika typer av solskydd och det finns något som passar perfekt för alla typer av fönster, invändigt som utvändigt. Exempel på solskydd vi levererar är persienner, plisserade gardiner, lamellgardiner och markiser. Gemensamt för alla dessa är att de med enkelhet kan regleras för att stänga ute solljuset helt eller delvis och därmed också värmen.

Vi på Stockholm Glas och Solskydd har som mål att bli bäst inom vårt fält. Vi har hjälpt många kunder i Stockholmsområdet att finna rätt solskyddslösning för dem, vilket du kan se på våra flertalet positiva omdömen. Vi gläder oss till att hjälpa dig!

Så om du vill ha en mer behaglig inomhusmiljö under sommarhalvåret, kan det vara en god idé att installera solskydd. Det kan också hjälpa dig att spara pengar på din elräkning genom att minska behovet av att använda luftkonditionering och andra kylsystem. Kontakta oss för närmare rådgivning och hjälp med dina önskemål!

FAQ

Kan UV-strålning gå genom glas?

Ja. UVA-strålningen går igenom fönstret och kan bleka och skada dina möbler, golv och annan inredning.

Ska man ha solskydd under sommaren?

Ja, för att minska mängden solstrålar som släpps in i ditt hem och på så sätt hålla temperaturen behaglig. Det sparar också pengar genom att minska användningen av AC.

Vilket solskydd är bäst?

Persienner, plisserade gardiner, lamellgardiner och markiser. Alla passar olika behov. Gemensamt är att de alla med enkelhet kan regleras för att stänga ute solljuset helt eller delvis och därmed också värmen.