Skip links

Skapa en härlig oas på altanen med terrassmarkis

Terrassmarkis på altan som skapar likt en oas

Svalkande skugga med terrassmarkis

Äntligen är sommaren här och du längtar efter att njuta av det varma vädret. Du öppnar dörren och kliver ut i din härliga trädgård där fåglarna kvittrar och solen står högt på himlen. Solens strålar värmer din hud och du njuter av varje sekund. Men ju längre du stannar ute, desto starkare blir solens intensiva strålar och efter en stund märker du att din hud nästan börjar kännas bränd. Då får du idén att söka skydd på altanen, men till din besvikelse fångar altanen istället mer sol och du kan inte slappna av där heller.

Såklart njuter du av solen, men du måste också skydda dig från den ibland. Du behöver en tillflykt där du kan få svalka och skugga. Vad kan då vara bättre än en altan med en terrassmarkis som skapar ett svalkande utrymme där du kan vara ute och njuta av sommaren utan att oroa dig för solens starka strålar? Vi på Stockholm Glas och Solskydd hjälper dig gärna att hitta rätt terrassmarkis för att uppfylla dina önskemål.

Höj altanens värde och komfort med terrassmarkis

En terrassmarkis är ett klassiskt och funktionellt tillskott till alla altaner och terrasser. Det skapar inte bara ett skuggigt område ute, utan det skyddar även husets insida från solens starka strålar. Många människor har en altan, men alla inser inte att man kan göra altanen ännu mer trivsam genom att skaffa en terrassmarkis. Med en terrassmarkis kan du skapa en atmosfär av skuggor som svalkar dig i värmen. Kombinerat med dina möbler och växter kan du skapa din helt egna oas och tillflykt från solen.

Det finns många anledningar varför du ska skaffa en terrassmarkis. En terrassmarkis ger skydd mot solens starka strålar, vilket minskar risken för solbränna, värmeslag och hudskador. Den kan också fungera som skydd mot lättare regn, vilket gör att du kan njuta av din uteplats även under fuktiga dagar. Terrassmarkisen är också mer robust än exempelvis ett parasoll.

Du kan också öka värdet på din fastighet när du köper en terrassmarkis, eftersom den gör uteplatsen mer tilltalande och funktionell. Markisen skyddar också dina utemöbler från att blekna av solen, vilket förlänger deras livslängd. En annan kanske inte så uppenbar fördel, är att en terrassmarkis kan minska energikostnaderna genom att blockera solens strålar från husets fönster och därmed minska behovet av nedkylning. Många bra fördelar alltså!

 

Kvinna som njuter av terrassmarkis

 

Den perfekta terrassmarkisen är inom räckhåll

Ska din terrassmarkis smälta in fint med resten av huset? Eller vill du ha den inspirerad av naturen runtomkring? Våra terrassmarkiser finns i flera modeller och hundratals färger och tyger, så att du kan anpassa den efter din personliga smak och stil.

På Stockholm Glas och Solskydd förstår vi vikten av att hitta den perfekta terrassmarkisen för att uppfylla dina behov. Vi har lång erfarenhet av markiser och har hjälpt många kunder med deras solskyddslösning, vilket du kan läsa om i alla våra fina omdömen.

Genom oss på Stockholm Glas och Solskydd får du hela processen, från planering till montering av terrassmarkiser. Vi hjälper dig gärna!

Så varför inte ta en kall dryck i handen och njuta av sommaren på din skuggiga altan med en terrassmarkis som skyddar dig från solens starka strålar? Börja din resa för en mer trivsam altan, upptäck våra olika terrassmarkiser här!

FAQ

Varför ska jag ha en terrassmarkis?

En terrassmarkis ger skydd mot solens starka strålar, minskar risken för solbränna och hudskador, och kan fungera som skydd mot lättare regn.

Vart kan man köpa terrassmarkiser?

Stockholm Glas och Solskydd är experter på markiser och har hjälpt många stockholmsbaserade kunder med deras solskyddslösning, vilket du kan läsa om i alla våra fina omdömen.

Vilket solskydd kan jag ha på altanen?

En terrassmarkis är utformad för altanen och skapar ett svalkande utrymme där du kan vara ute och njuta av sommaren utan att oroa dig för solens starka strålar.