Skip links

Värmeskydd till dina fönster – Maximera energieffektiviteten

Värmeskydd till fönster för att maximera energieffektivitetenVisste du att solskydd för dina fönster även kan fungera som värmeskydd? De fungerar alltså som en typ av isolering som hindrar värmen i huset från att ta sig ut. Just nu när det blir kallare är det perfekta tillfället att införskaffa nya värmeskydd! Om du inte redan är övertygad, läs vidare för att lära dig mer.

Vad är värmeskydd?

Värmeskydd, ofta i form av solskydd eller isolerande fönsterlösningar, fungerar som ett hinder för att förhindra att värmen inomhus lämnar huset. Dessa skydd hjälper till att behålla en behaglig inomhustemperatur och är särskilt användbara under vintermånaderna när kylan blir påtaglig. Speciellt äldre hus som har brister i fönsterisolering eller som har blivit slitna genom åren behöver värmeskydd.

Värmeskydd kan variera i olika former och material, inklusive plisségardiner med dubbel väv och fönstermarkiser.

Hur fungerar värmeskydd?

På vintern agerar värmeskydden som ett extra isolerande lager för dina fönster och hjälper till att behålla värmen inomhus, vilket sparar pengar på uppvärmning. Men visste du att de inte bara fungerar som isolering under vintern – värmeskydden fungerar omvänt på sommaren! Då minskar de mängden värme som tränger in i huset. Detta i sin tur minskar behovet av luftkonditionering. En investering i solskydd är alltså en engångskostnad som betalar sig både sommar, vinter och genom alla årstider. Året runt helt enkelt!

Värmeskydd till dina fönster – Maximera energieffektiviteten

Spara pengar med värmeskydd för dina fönster

Stockholm Glas och Solskydd erbjuder vi flera värmeskydd:

  • Plisségardin med dubbel väv – effektiv värmeisolering
    Ett värmeskydd som överträffar vanliga rullgardiner är vår plisségardin med dubbel väv. Den unika strukturen med två lager skapar en isolerande luftspalt vilket effektivt håller kylan ute och värmen inne. Dessutom ger den eleganta designen en touch av stil till ditt hem.
  • Zip Screen-markiser – balans mellan skydd och ljusinsläpp
    För de som önskar isolering mot kyla utan att kompromissa med naturligt ljus och utsikt är vår zip Screen-markis det perfekta valet. Den monteras utanpå huset och behåller värmen inomhus samtidigt som den ger behagligt ljusinsläpp.

Montera värmeskydd på dina fönster – vi hjälper dig

När du väljer det perfekta värmeskyddet investerar du inte bara i ditt hus utan också i din ekonomi. Värmeskydden fungerar som ett isolerande lager som håller värmen inne när det är kallt ute och ser till att det förblir svalt inomhus under sommaren.

Vi på Stockholm Glas och Solskydd vet hur viktigt det är med ett energieffektivt hem. Varje lösning är skräddarsydd för att passa just dina fönster. Tveka inte att kontakta oss för personlig rådgivning!

FAQ

Vad är syftet med värmeskydd?

Värmeskydd har som huvudsyfte att reglera och bevara temperaturen inomhus genom att förhindra värmeutsläpp eller överdriven värmeinträngning genom fönster. Det skapar en energieffektiv och bekväm inomhusmiljö året runt.

Vilka fördelar har plisségardiner med dubbel väv jämfört med andra värmeskydd?

Plisségardiner med dubbel väv, även kända som honeycomb, skapar en isolerande luftspalt som effektivt håller ute kylan och bevarar värmen. Deras unika struktur ger inte bara överlägsen värmeisolering utan även en elegant design.

Kan värmeskydd hjälpa till att minska energikostnaderna?

Absolut. Genom att minska behovet av uppvärmning på vintern och kylning på sommaren kan värmeskydd bidra till att sänka energikostnaderna. Det skapar en mer energieffektiv hemmiljö och kan vara en långsiktig ekonomisk fördel.